În perioada 5-8 septembrie 2022 va avea loc la Putrajiya, Malaezia cea de-a 38- a ediție a Congresului Internațional IBBY (International Board on Books for Young People).

Sursa: https://www.ibbycongress2022.org/

Evenimentul reunește membrii IBBY și alți autori și susținători ai literaturii pentru copii, ai cărților și promotori ai lecturii.

Congresul din 2022 se va desfășura sub genericul (tema principală) The Power of Stories. Scopul este de a aborda temele comune din literatura pentru copii din diferite țări, culturi și sisteme educaționale. De asemenea se va discuta pe marginea prezentării şi comparării poveştilor pentru a vedea ce putem învăța din poveștile celorlalți, cum ne pot ajuta acestea să înțelegem rolul și identitatea celorlalți, asemănările și deosebirile dintre culturi.

Evenimentul va da posibilitatea participanților să prezinte diferite perspective și experiențe bazate pe puterea literaturii şi a lecturii pentru copii și adolescenți de a schimba în bine viața cititorilor, a cărților ce încântă, îmbogățesc și inspiră.

Conform apelului de lucrări, participanţii la congres pot aborda subiecte încadrabile subtemelor evenimentului, respectiv:

● Puterea cognitivă în dezvoltarea copiilor;
● Povești vindecătoare pentru copii și tineri;
●Aportul ilustrației sau al sunetului în prezentarea poveștilor pentru copii și
adolescenți;
● Conceptul de bridging divides în literatura pentru copii și adolescenți;
● Identitate și valori în literatura pentru copii și tineri;
● Empatie și memorie în literatura pentru copii și tineri.

Pentru detalii de participare la Congresul Internațional IBBY 2022 accesaţi https://www.ibbycongress2022.org/